Eilen olin tokoilemassa Alman kanssa. Treenit on vähän hankalasti heti mun kitaratunnin perään, Alma joutuu ootteleen autossa kitaran ajan, ja sitten on hirveä kiirus hallille. Lisäksi ei oltu edellisen treenikerran jälkeen juuri treenattu, koska Alma ei oikein lumella tykkää tehdä mitään. Eilen hallille ajaessa ehdin jo miettiä, että pitäisikö lopettaa koko ryhmässä käynti, koska se on käytännössä hieman hankalaa. Alma oli kuitenkin treeneissä taas niin mahtava, että haluaisin kyllä jatkaa sen kanssa... Tarvisi vain hieman varmuuttaa kaikkiin liikkeisiin ja alkaisi olla aika koevalmis :o 

Otettiin hieman paikallaoloa, ensin Alma pysyi ihan hyvin maassa, mutta kun kävin palkkaamassa ja palasin takaisin, lähti Alma perään. Harjoiteltiin myös liikkeestä maahanmenoa, joka oli meille aika uusi juttu, lähinnä siksi, etten ole ollut varma, miten se alokasluokassa tätä nykyä suoritetaan... Niin, sen uuden sääntökirjan voisi tietenkin hankkia, jos kokeisiin aikoo. Alma teki vaihtelevasti upeita ja vähemmän upeita maahanmenoja, mutta tarvii vielä katsevahvistuksen mennäkseen varmasti ja nopeasti maahan. Otin myös hyppyä, joka oli unohtunut aika hyvin Almalta. Odotti ensin kunnon agilitykoiran tavoin käsiohjausta avuksi, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi liike taas hahmottua, ja piti lähinnä kasvattaa odotusaikaa ennen käskyä, koska meinasi varastaa hypylle ennen käskyä. Jää myös tosi kivasti seisomaan hypyn taakse (odottaa namia tietty...).

Lopuksi otettiin luoksetuloa, jossa Almalla on myöskin vielä epävarmuutta. Joskus ei lähde ekalla käskyllä tulemaan, vaan pälyilee ympärille ("Huudatko varmasti minua..?") Loppuasennossa on myös parantamisen varaa, jää helposti kauas istumaan, jos tulee kovalla vauhdilla enkä auta kädellä. Pitäisi treenata paljon sivulletuloja, jos haluu ne varmaksi.