Koko viikon on ollut taas niin jäinen ja tuulinen keli, että toko-treenailut on jääneet aika vähiin. Pejkin kanssa ollaan muutaman kerran treenattu jotain pientä sen verran mitä mun näpit on kylmää kestäneet. Projektina on maahanmenon uusi tekniikka, joka itse asiassa on jo aika hyvällä mallilla. Tavoitteena siis on, että Pejk perusasennossa heittää etupään maahan ja pylly pysyis paikallaan. Annan vielä jalka-avun, eli astun hieman eteen ja painan omaa kroppaa vähän eteenpäin. Toimii hyvin, välillä tosin saattaa vielä tarjota pyllyn heittämistä taaksepäin. Oon yleensä jättäny ne huomioimatta ja ottanut uudestaan.

Tiistaina oli valmennusryhmän treenit. Xosmon kanssa alkaa olla tosi kiva tatsi, otin taas sivu-haltuunottoja ja persjättöjä. Persjättöjä ei olla juuri aiemmin harrastettu, mutta nyt alkaa kai luotto koiraan olla kohillaan, kun niitä uskaltaa jo treenata---

Eilen oltiin porukalla Kemissä harjotuskisoissa. Rattoisa reissu, vaikka autossa oli neljä ihmistä ja seitsemän koiraa... Pejkillä alkaa olla samoja vinkeitä kuin Xosmolla, eli on alkanut omimaan mua ja mun tavaroita. Aamulla kaivoin repun esille eteiseen ja piskit oli vuoron perään sitä vartioimassa ja ajamassa muita pois. Autossa Pejk oli pikku-Tiivin kanssa takapenkillä mun ja Elinan välissä, ja jos Tiivi yritti tulla mun luo, oli Pejk heti murisemassa välissä. Hieman sitten keskusteltiin pikkukukon kanssa tästä käytöksestä ja loppumatkan ipana oli jalkatilassa.

Kisassa Xosmon kanssa tavoitteet oli vain ja ainoastaan A:lla, jälleen kerran. Radoilla oli tosi kivoja, haastavia ohjauskuvioita, mutta huomasin, että kun keskityin niin kovasti kontakteihin, niin en juuri jännännyt hyppykuvioita, ja ne meni pääosin tosi hyvin. Muutenkin on tuntunut, että oma liikkuminen radoilla on parantunut, alkaa olla toissa vuoden mallilla. Viime vuosihan oli oman liikkumisen osalta yhtä takkuamista. Eka radalla Xosmo liukasteli tosi paljon, rimat lensi ja joutui tekemään käännöksissä ihan tosissaan töitä. A oli suht ok, meni alas asti, mutta lähti saman tien liikkeelle, joten otin takaisin kontaktille. 

Toisella radalla liikkuminen oli ihan erilaista. En tiedä mistä tuo liukastelu johtui, sitä on ollut tänä talvena, että ensin liukastelee, sitten skarppaa ja liikkuu hyvin. Nytkään ei ollut toisella radalla mitään ongelmia rimojen tai liikkumisen kanssa. A meni ehkä vähän huonommin kuin eka radalla, tuli hitaasti pomppien kontaktille. Johtui varmaan siitä, kun eka radalla annoin tiukkaa palautetta ja laitoin takaisin kontaktille. Meni kuiten alas asti ja jäi paremmin siihen kuin toka radalla. Pääasia, että tuntuu nyt muistavan, että kontaktin yli ei passaa hypätä.

Peksu sai hieman myös ottaa tuntumaa esteisiin, meni baby-rengasta, jonka meni muutaman toiston jälkeen jo tosi hyvin, kesti lähettää ja irrota sivusuunnassa :) Mentiin myös pitkästä aikaa puomia, ihan vain alasmenoa. Ihan jees, Pejk tietää, mikä on homman nimi, mutta varoo liikkeitään selvästi, eli ravailee alas. Ollaan tarkoituksella pidetty taukoa puomista, koska lensi sieltä pari kertaa alas, ja ajattelin, että pitää antaa fysiikalle aikaa kehittyä. Jatketaan siis taukoilua ja kokeillaan puomia silloin tällöin. Muuten pikkukukko ei anna minkään häiritä keskittymistään, pitää hyvin kontaktia vaikka ympärillä pyörii muita koiria ja ihmisiä.