Juhannus meni minulla ja kepolla lomaillessa pitkästä aikaa ilman koiria. Koirat olivat kepon vanhempien kanssa mökkeilemässä ja olivat nauttineet. Olivat juosseet sydämensä kyllyydestä ja molemmat olivat myös käyneet uimassa... Xosmohan pelkää vettä, eikä mene edes kahlaamaan, mutta tykkää silti olla veneen kyydissä. Se olikin yrittänyt hypätä yhden venereissun jälkeen veneestä laiturille, mutta oli arvioinut ponnistusvoimansa hieman väärin ja pudonnut laiturin viereen... Oli päässyt räpiköimällä rantaan, mutta oli ollut aika säikähtäneen oloinen. Xosmo menee veteen joutuessaan ihan paniikkiin ja lyö vain etutassuja pinnalle, jolloin takapää painuu alas, ja uimisesta on uiminen kaukana...

Pejk taas oli mennyt veteen ihan vapaaehtoisesti. Kepon vanhemmat olivat jättäneet koirat rantaan, kun olivat lähteneet verkoille. Pejk oli haukkunut hetken laiturin päässä, mennyt sitten rantaan ja lähtenyt tyynesti uimaan veneen perään... Viime kesänä Pejk kävi vedessä kahlaamassa ja uimassa muutamia vetoja, ja on muutenkin ollut enemmän vettä sietävä kuin Xosmo. Tällä viikolla esim. kun on ollut sateista ja märkää, yrittää Xosmo kulkea kaikkealla muualla mutta ei ruohikolla, kun se on niin märkä. Ja suuntaa koulun kentälle, kun minä ja Pejk kävellään sen vieressä metsässä. Friikki mikä friikki.

Eilen ja toissapäivänä käytiin hallilla esteillä. Xosmo meni toissapäivänä jotain KAS:n juhannuskisoissa ollutta radanpätkää. Koira meni hyvin, ohjaaja ei. Tatsi on taas ihan hukassa, pitäisi ottaa paaaaljon vauhtikäännöksiä eri tyyleillä. Taas kerran yritin kääntää jossain kymmenen metrin päässä ja totesin valmennusryhmän viime talvisen sloganin pitävän paikkansa: "Huuda vaan -ei se käänny kuitenkaan" Kontaktit oli kivat, hypyt vaihteeksi ei. Pudottelee hallissa ja paljon rimoja. Heinäkuussa päästään matolle, saas nähdä miten siellä hyppii. Eilen Xosmo hyppäsi ehkä vähän paremmin, lähetin eteen ja vedätin kääntäen, ihan ok.

Pejk teki toissapäivänä keinua ja pujottelua. Keinulla on ihan hullu; vetää täysiä, eikä meinaa millään muistaa, että tässä ei voi juosta täysiä maahan asti, kun keinua ei laskeudu yhtä nopeaa kuin herra P on keinun päässä... Kepeillä alkaa olla hyvä rytmi ja vauhtiakin, kun menee kunnon vietillä.

Eilen Pejk meni edelleen pujottelua, jolla voisi ottaa sisäänmenotreeniä, koska tarvii kovassa vauhdissa käsiavun. Otin myös puomin ja putken itsenäistä hakua yhden-kahden hypyn kautta. Hyvin toimi. Hypyt olivat ekaa kertaa 40 cm, ja Pejk hyppäsi tosi hyvin :) Tuntuu ainakin nyt olevan paljon isäänsä tarkempi hyppääjä. Puomilla oli myöskin hieman liikaa vauhtia, pysähtyi kyllä kontaktille, mutta pylly putosi turhan usein maahan. Painaa koko puomin edelleen niin lujaa, etten melkein uskalla katsoa... Kun ei pikkukukolla ole tuo kroppa kuitenkaan vielä täysin hallinnassa.