Eilen käytiin Pietarsaaressa katsomassa Xosmon lapsenlapsia, eli Novan ja Bamsen seitsemää pikkupirajaa. Kuusi viikkoa oli pikkuisilla about lasissa. Voi pyöreitä massuja, hassua tepastelua, mukahaukkua ja isompien rastoissa roikkumista. Xosmo oli tyypilliseen tapaansa pennuista kauhuissaan, sen mielestä ei ole varmaan mitään inhottavampaa kuin arvaamattomat pikkupulit.

Peti lähti Pietarsaaresta vielä takaisin Ouluun, koska juoksu jatkuu. Vauvantekohommia koirat ovat harrasteneet ahkerasti koko viikon. Tosi helppoja astumisia, Peti seisoo kuin sahapukki, eikä Xosmoa ole juuri tarvinnut auttaa.

Tänään käväistiin agi-kisoissa Virpiniemessä. Hyppyradalla Xosmo hyppäsi harmittavasti yhden hypyn niin siivekettä nuollen, että se kaatui. Agi-radalla ukko painoi kahtasataa puomille, astui ylösmenolla yhdellä tassulla ohi ja lensi kaaressa alas... Ei se opi, ei millään. X on tippunut puomilta ennenkin juurikin kovan vauhdin takia, mutta yhtään ei jarrutella vieläkään. Selvittiin säikähdyksellä ja jatkettiin rata loppuun. Itse olin tyytyväinen omaan fiilikseen, sain pidettyä ajatukset ja homman suht kasassa, keskittyminen meni hyvin ja ohjaaminen ja radalla liikkuminen oli suht tehokasta mutta rauhallista. Kädet pysyi melkein aina alhaalla! :) Jee, jospa se oikea agi-fiilis alkaisi taas löytyä.