Päivitystä pitkästä aikaa...

Eilen oltiin Xosmon kanssa kisaamassa Pietarsaaressa. Mentiin sinne treenaamaan A-estettä, koska Xosmo on viimeisimmissä kisoissa hypännyt tosi rumasti kontaktin reunalta maahan yrittämättäkään pysähtyä. Treeneissä ei ole mitään ongelmaa, juoksee alas asti ja pysähtyy etutassut maassa, vaikka en sanoiskaan mitään. Alastuloa on nyt hinkattu urakalla, tai lähinnä siinä paikalla oloa ideana saada koiralle pysähtyminen iskostettua takaraivoon. Kisapaikalla oli lämppärialueella myös A, joten mentiin testaamaan sitä ennen rataantutustumista. X oli kai sitä mieltä, että ollaan jo radalla, teki kunnon pompun kontaktin yli. hyvä niin, koska sain haettua niskasta takasin (mitä en treeneissä koskaan pääse tekemään, enkä kisoissa viitsi). Siinä sitten treenattiin vielä paikalla oloa.

Eka radalla ei ollut A:ta ollenkaan, kuinka tyypillistä, kun juuri sitä haluaa treenata... Siinä oli yksi hyppykuvio, jossa päätin ohjata takaa, mutta se ei mennyt suunnitelmien mukaan, eli Xosmo kielsi ja hyppäsi väärän esteen.

Toisella radalla ei ollut muuta tavoitetta kuin ottaa A kunnolla, ja se onnistui melkein. Jätkä oli kuulolla ja hidasti, otti kontaktin kyllä reilusti, mutta ei mennyt alas asti. Mutta parempaan päin siis. Muuten hyvä ja virheetön rata, nollavoitto reilulla kaulalla. Hiton nopee Xosi kyllä oli, tuntu että lensi puominkin yli.

Ensi viikonloppuna on siis SM-kisat. Saas nähdä kuinka käy. Lauantaina on joukkuekisa ja sunnuntaina yksilöt. Ollaan KAS:n medi-joukkueessa. Ilman mitään paineita lähetään kisaamaan, koska ei olla ehditty harjoittelemaan niin kuin olisin halunnut. Ja motivaatiokin on ollut vähän hukassa.

Alman kanssa ollaan otettu enemmän tokoa kuin agia, mutta kävi neiti viime viikolla epävirallisissa tekemässä yhden startin. Ihan hullun kiilto silmissähän tuo radalla painaa, ja kontakteista ei ole tietoakaan paitsi ehkä keinulla. Mutta pysyy lähdössä ja kepit on varmemmat kuin aikoihin. Ohjauksellisesti hieman Xosmoa helpompi. Juhannuksena mennään sitten jopa muutama virallinen kisa...

Pietarsaaren reissulla käytiin myös katsomassa Petin ja Xosmon pentuja, joita siis syntyi 6, 4+2. Olivat vasta parin viikon ikäisiä, joten ei niistä vielä mitään nähnyt. About 3 viikon päästä sitten uudestaan tsekkailemaan kavereita.