Viime viikko oli vähän turhan aktiivinen agilityn saralla (9 kertaa hallilla viikon aikana...), joten tällä viikolla ollaan vähän pidetty taukoa. Viime viikonloppuna oli Virran Rauno koulimassa meitä, ja hyödyllinen oli koulutus. Pohdittiin pitkään Xosmon tapaa hypätä sivuttain hypätessään pitkälle sen sijaan että kääntyisi hypyn aikana ja tulisi maahan lähellä siivekettä. Luulen, että johtuu alkuopetuksesta, eli kun Saksassa opeteltiin alussa ottamaan pitkää (3-6 hyppyä) vauhtisuoraa, eli mahdollisimman lujaa ja koira irtoamaan. Sieltä taitaa johtua  Xosmon aiempi paha rimojen tiputteluongelma sekä nämä leiskautushypyt. Että täysiä vaan eteenpäin. Yritän nyt opettaa Xosmoa kiertämään siivekkeen tiukasti, niin että rima on ensin maassa ja pallo palkkana siivekkeen vieressä. Ja palkka tulee vain tiukasta käännöksestä. Pitkä tie edessä, luulen. Raunon kanssa yritettiin vaikka minkälaista ohjausta, jopa niin, että seison polvet kiinni rimassa esteen takana, että Xosmon olisi jarrutettava... Päälle tuli että pätkähti.

A:n teki viikonloppuna aivan mielettömän hyvin, nopeesti ja arpomatta. Tänään tein pienen radan, jossa A oli 8. ja viimeinen este. Vedin täysillä A:lle asti ja käskytin sen samalla tavalla kuin viikonloppuna, maassa oli nami. Hyppäs kahden metrin kaarella komeesti yli kontaktin--- :( Toruin ja käskin maahan hetkeksi. Seuraavalla kiekalla palasi sitten taas vanhaan suoritustapaan, eli himmaillen ja pomppien maahan asti. Tuntuu olevan loputon savotta saada Xosmolle oikea suoritustapa taottua päähän. Huomenna ja sunnuntaina kisataan siis 2 starttia molempina. Tuplanollia tarjolla, mutta yritän olla ajattelematta niitä. En vain oikein tiedä, mitä tekisin A:lla... En haluaisi antaa pomppia, mutta himmaaminenkin on aika ikävää ja vahvistaa taas sitä vanhaa suoritustapaa. Mietin, että jos ohjaan kuten treeneissäkin, ja jos pomppaa, niin rata loppuu siihen. Vaikka luulen, että oma pää ei sitä kestä. Noh, pitää miettiä.

Ja miss Bulldoggi... Haah, toko-kokeeseen on kolme viikkoa ja paniikki alkaa nousta. Neiti ei enää pysy maassa. Tekee nopean maahanmenon ja nousee sieltä yhtä nopeasti myös ylös. Tänään hallilla teki sitä taas, ja kun en palkannut, vaan otin uudestaan, niin ei mennyt enää ollenkaan maahan. How typical is that... Lopetin kokonaan, treenasin hetken Pejkin kanssa ja kokeilin uudestaan Almalla. Jo maittoi taas maahanmeno. Varma se ei ole vieläkään, mutta meni ok kun oltiin hetki hinkattu. Seuraamista otin vähän, ihan ok, välillä jätättää. Myös yksi luoksetulo, ok. Samoin liikkeestä seisomaan jääminen hyvä :) Hypyllä oli taas outo. Puhisi innoissaan, kun mentiin hypylle, meinasi varastaa, ja kun vihdoin sai käskyn, niin pomppasi metrin hyppyä kohti ja jäi siihen seisomaan jännittyneenä kuin vieteri ja tuijotti minua... Hämärä. Eikäkö bulldoggi. Hinkattiin sitten hyppyä hieman, ja alkoi taas kulkea. Välillä saattaa kyllä teeskennellä, että ei ymmärrä käskyä, en tiedä miksi, koska on kuitenkin Alman lempiliike. Tänään otin hypyn kahdella laudalla, eli korkeampana, koska Alma on juuri siinä rajalla, että laitetaanko yksi vai kaksi lautaa. Puhtaasti kyllä hyppäsi aika läheltäkin. Ehdin kyllä jo miettiä, että pitäisikö vaihtaa Xosmo Alman tilalle kokeeseen... Mutta noh, jos yritettäis kuitenkin tulos saada.

Pejk oli hallilla aivan ihana. (Paitsi silloin, kun joutui odottelemaan seinässä Xosmon kanssa, kun treenasin Almaa.. menee aivan hysteeriseksi.) Otettiin hypyllä siivekkeiden kiertoa, rima maassa. Meni tosi hyvin, myös vaikeampi puoli, jota ei viimeksi ymmärtänyt yhtään. Otin ensin nameille, sitten pallolla, että sain Pejkiin vähän vauhtia. Hyvin irtosi ja kiersi. Puomilla jatkettiin entiseen malliin, otin tosin vähän helpompaa tällä kertaa, eli vain alasmenoa, enkä sitäkään kokonaan. Reippaasti Pejk syöksyy namille ja jaksa odotella siinä 2on2off jo hyvän aikaa, että tulen ja saa toisen namin. Mutkaputkea jatkettiin pitkällä putkella, reippaasti meni, vaikka putki oli jo melkein 90 asteen kulmassa. Kepeillä harjoiteltiin "väärää" puolta, itsellä oli vähän hahmottamisongelmia, mikä vaikutti myös Pejkin pujotteluun. Mutta oikealta puolelta sujui jo tosi mallikkaasti.