Meni muutama päivä, että pystyn käsittelemään viikonlopun agi-kisoja... Odotukset olivat vain ja ainoastaan A:lla. Ollaan treenattu sitä paljon ja huolella, ja viime aikoina se on mennyt treeneissä pääosin hyvin, paitsi perjantaina Xosmo tosiaan hyppäsi kontaktin yli. Toivoin, että se olisi vain päähänpisto, mutta se jäi kummittelemaan pahasti mun mieleen, ja kai Xosmonkin. Lauantaina oli agi- ja hyppyrata. Agi-rata meni hyvin siihen asti, kunnes X paineli A:n alla olleeseen putkeen A:n sijasta. A:lta hyppäsi rumasti pois kun vihdoin sain sen muutaman putkikiekan jälkeen sinne menemään. Hyppyradalta nollavoitto. Sunnuntaina en osannut koota itseäni A:n suhteen. En radalle mennessä ollut varma, miten sen ohjaisin ja käskyttäisin. Käsittämätöntä näin jälkikäteen ajateltuna, mutta taisi johtua siitä, etten luottanut koiraan pätkääkään. Yritin sitten ehtiä jarruttamaan Xosmoa, jäin vierelle kökkimään ja karjumaan ALAS... Oikeesti, se tarkoittaa Xosmolle juuri sitä vanhaa, huonoa suoritustapaa. X jännittyi kuin vieterin jousi heti harjan alapuolelle ja loikkasi komeasti yli koko alastulon. Edessä oli loppusuora, mutten enää kyennyt ohjaamaan sitä, lamaannuin täysin, X juoksi ohi viimeisen esteen suoraan pallolle ja palkkasi itsenäs hyvästä radasta :p Minulla nousi savu korvista ja piti oikein pinnistellä, etten olisi näyttänyt sitä koiralle. Myöhemmin huusin Jarille, että lopetan koko paskan... Siis agilityn, en koiraa. Menin kuitenkin lyhyen miettimisajan jälkeen toiselle radalle. Rata oli kunnon juoksurata, alussa vaikea kepeille meno, sitä ennen suoraa, jossa hyppyjä ja kilsan mittainen suora putki. Olin Xosmoa jäljessä noin 15 metriä -juuri niitä unelmatilanteita, jossa voi vain laittaa silmät kiinni ja huutaa "slalom-slalom-slalom".... Ja sinnehän se painui kuin unelma oikeaan väliin, nopeasti ja varmasti :) A:n otin tosi tiukasti, menin kontaktin eteen seisomaan, halusin vain saada Xosmon kuulolle. Hyvin kuunteli ja tuli aika alas asti, mutta myöhästyin täysin A:n jälkeisestä tilanteesta, Xosmo eteni turhan hyvin ja otti väärän hypyn. Viikonlopun saldona siis yksi nolla ja 3xhyl... Tuplanollaa lähettiin oikeestaan hakeen... Sitäkin enemmän harmittaa kyllä tuo A, koska se oli edellisissä kisoissa jo aika hyvällä mallilla, ja nyt taas tuli takapakkia kisasuoritusten suhteen.

Viikonlopun valopilkku oli kyllä Peksu, joka oli sunnuntaina mukana haistelemassa kisatunnelmaa. Pikkujätkä käyttäytyi tosi hyvin, oli maneesissa rentona ja reippaana, leikki toisten koirien kanssa ja pureskeli ihmisiä, jotka sitä rapsuttelivat. Välillä otettiin vähän perusasentoon tuloa ja maahanmenoa, ja Pejk näyttää tulleen Xosmoon sen suhteen, että kun pikkuvinkkiä tulee mun suunnasta, että tehtäiskö jotain, niin kaikki ympärillä oleva unohtuu. Mainio pikkupuli!

Peruin Alman marraskuun toko-kokeen. Ei kestäny oma kantti, kun Alma alkoi olla sitä mieltä, että bulldogit eivät voi treenata syksyllä, kun on niin kylmää ja märkää. Tai voidaan jotain lihapullajuttuja tehdä, mutta ei maahanmenoa... Ajattelin, että voisi mennä keväällä toko-ryhmään ja katsella sitten kevään/kesän kokeita. Ainesta Almassa on ja olisi kiva saada tuloksia.

Voi olla, että Xosmo menee Alman tilalle kokeeseen. Eilen otettiin puistossa vähän tokoa, ja jätkä oli aivan riemuissaan. Puri motskuun kiinni niin ettei koskaan, piti vääntämällä vääntää irti siitä. Otin ohjattua noutoa palaten harjoittelussa 3 vuotta taaksepäin. Eli kolme alustaa puolilla välimatkoilla ja makupala jommallakummalla puolen. Hyvin toimi :) Ajattelin nyt vahvistaa muutaman kerran noita suuntia, kun X on ollut niissä niiin epävarma, etenkin vasemmassa, joten sitä painotetaan hieman enemmän. Ruutua otettiin joku kerta, siinä on tarkkuus kärsinyt niin merkillä kuin ruudussakin. Merkillä pysähtyy noin metrin päähän merkistä, ruudussa huitasee johonkin takareunaan, vaikka alusta on keskellä ruutua. Koskee sitä kai mennessään. Pitäisi kai vaatia tarkempaa työtä. Noh, pääasia, että menee ruutuun... Luoksetuloa otin, ekalla kerralla ei reagoinu pysähtymiskäskyihin ollenkaan, toisella hyvin. Palkkasin maahanmenon, koska se on ollu välillä huono. Idaria hinkattiin, tai lähinnä kävelyä siinä. Otti ensin häiriötä törpöistä, sitten ok. Pysähdykset ok kaikissa asennoissa.