Aamupäivällä kävin väsyttämässä poikia esineruudussa -sitä silmällä pitäen, että Pejk jaksaisi olla Alman kanssa kahden kotosalla, kun minä lähden Xosmon kanssa kisoihin, ja jotta Xosmo jaksaisi olla kisoissa ehkä vähän vähemmän energinen kuin tavallisesti. Jälkimmäinen lienee toiveajattelua.

Talloimme about täysipitkän ja reilut 10 metriä leveän ruudun. Ensin oli vuorossa Pejk, jonka kanssa vein yhdessä esineen (pieni pehmolelu) ruudun takareunalle. Kävellessämme takaisinpäin karkasi Peksu kaksi kertaa esineelle... Oli hieman innokas. Otin lähetyksen reilusta puolesta välistä, ja Pejk paineli hippulat vinkuen häntä suorana metsään ja palasi pian lelun kanssa. Revittelimme lelulla ja veimme sen takaisin metsään. Lähetys noin 40 metrissä. Pejk löysi lelun nopeasti ja toi minulle. Revitystä, kunnes huomasin lelun olevan veressä. Otin luovutuksen ja palkkasin namilla. Kurkkasin Pejkin suuhun ja veressähän se oli, jokin puoliksi irti roikkuneista hampaista oli irronnut.

Xosmon kanssa vein myös ensin lelun yhdessä ruudun takaosaan, lähetys noin 50 metristä. Xosmo tuli nopeasti takaisin lelun kanssa. Seuraavaksi kävelimme ruudun takaosaan ja pudotin vaivihkaa esineen (avainnauha). Hyvin löytyi. Viimeisen esineen (silmälasikotelo) vein Pejkin kanssa. Pejk ei olisi millään  halunnut jättää esinettä sinne, vaan palasi hakemaan sen pari kertaa, kunnes laitoin sen hihnaan. Xosmo ei olisi lähetettäessä malttanut odottaa käskyä, vaan oli jo melkein menossa. Joutui etsimään jonkun aikaa, mutta hyvin löysi ja toi. Luovutus oli joka kerta suht hyvä, istui eteen, joskin kauas. Xosmolle tämä on outo tapa luovuttaa, koska osaa vain perusasennossa luovutuksen.

Pejkin verenvuoto loppui jo metsässä ja kotona selvisi, että irronnut hammas oli yläposkihammas. Nyt näkyi myös, että kaikki etuhampaat on tulossa, viimeisetkin maitorääpäleet olivat pudonneet.