Eilen käytiin poikien kanssa ottamassa esineruutua. Se oli hieman tauolla, koska en halunnut Alman joutuvan kököttelevän kylmissään metsässä sillä aikaa, kun treenaamme. Nyt Almis on hermolomalla Hennan ja Jarkon prinsessana, ja me saadaan poikien kanssa tehdä mitä halutaan.

Ensin sai Pejk hakea esineitä. Otin pienellä pehmopupulla, koska se on helppo ottaa suuhun ja Pejk tykkää siitä muutenkin. Vietiin pupu yhdessä metsään noin 40 metriin. Laitoin Pejkin hihnaan, koska se ei olisi millään halunnut jättää pupua sinne. Huuto ja pupulle päin veto oli melkoista. Arvata saattaa, että ei ollut vaikeaa lähettää pentua etsimään. Häntä suorana mentiin ja nopeasti tultiin takaisin pupu suussa. Toisella kerralla pupu vietiin 50 metriin ja takaisinpäin tultaessa mutkittelimme hieman. Tämä ehkä vähän sekoitti Pejkin päätä, koska se hieman epäröi ensimmäistä kertaa lähetettäessä. Juoksi eteenpäin vähän matkaa, pysähtyi, mietti ja katsoi minua. Kannustin sitä etsimään, ja pian se lähtikin palatakseen pupu suussa. Viimeiseksi esineeksi otin avainnauhan. Päätin vähän helpottaa, ettei tulisi epäröintiä, ja esine oli 30 metrissä. Pejk arpoi silti jälleen vähän lähetyksessä, nuuski maata, missä olin palkannut sen edellisestä esineestä, tuijotti minua ja metsää. Otin sen uudestaan sivulle ja uusi lähetys onnistui heti. Ja hyvin löytyi avainnauha! :)

Xosmon kanssa tein kävelylenkin esineruudussa ja pudotin sinne Xosmon huomaamatta kaksi esinettä, avainnauhan takareunalle ja silmälasikotelon keskivaiheille vasempaan reunaan. Lähetettäessä Xosmo kävi tosi kuumana, tuijotti metsään ja nyki. Lähti vauhdikkaasti liikkeelle, ja noin 10 sekunnin kuluttua palasi kotelon kanssa. Helppo nakki. Palkkasin patukalla. Uusi lähetys oli yhtä hyvä, ampui metsään. Etsiminen kesti hieman kauemmin, risteili ensin ruudun keskellä mistä kotelo oli löytynyt ja jatkoi sitten syvemmälle ruutuun. Pian palasi avainnauhan kanssa :))

Esineruutu taitaa tällä hetkellä olla meidän suosikkihommaa... Pojat tykkää ja minä tykkään, eikä tarvitse lähteä kauas treenaamaan. Nyt tarvittaisiin tosin erilaista maastoa treenaamiseen, tämän hetkinen maasto on aika peitteistä, paljon puita, enkä näe koirien työskentelyä, jos ovat kauempana.