Meillä on ollut viikon verran aktiivisimmista puuhista taukoa minun ja koirien sairastelun takia. Mulla flunssa ja koirilla masut sekaisin. Hieman ollaan tehty olohuonetokoa, Pejk on harjoitellut ihan perusjuttuja; sivulletuloa, istumista, maahanmenoa. Niin ja noutokapulan pitämistä. Istumista ja maahanmenoa olen ottanut paljon leikin lomassa, eli lelulla vietin nosto ja käskytys, palkkaus lelulla. Tosi nopeesti on asennot löytyneet. Istu&maahan on edelleen ainoat jutut, jotka Pejk osaa aika varmasti. Pitäisi nyt hieman tsempata tokon kanssa, pikkumies on niin innokas oppimaan.

Viikonloppuna aktivoin koiria kyläilemällä kavereiden ja sukulaisten luona. Pejk sai pitkästä aikaa harjoitella lasten kanssa käyttäytymistä. Siis Peksuhan haluaisi vain pomppia ja pussailla lapset puhki, joten pyrimme hieman rauhallisempaan käytökseen. Käsittämätöntä on, ettei Pejk yhtään aristele lapsia, vaikka on niitä aika vähän nähnyt. Taitaa tuntea jotain hengenheimolaisuutta...

Tänään treenattiin pimeässä esineruutua... Pimeän lisäksi maasto oli meille vieras. Ei mennyt ihan ohjaajan toiveiden mukaan, mutta vain itseään voi syyttää. Siis, muistutukseksi seuraavaa kertaa varten: älä treenaa pimeässä, jos sinulla on valoisankin aikaan ongelmia kävellä metsässä suoraan. Älä treenaa pimeässä, jos et pysty merkitsemään esineruudun reunoja selvästi. Turha ihmetellä, että miksi koira ei pysy ruudussa, jos et itsekään ole varma, että missä se raja menikään... Okei, oli hyvä idea mennä harvapuiseen metsään, jotta näkisi koiran työskentelyn paremmin, mutta pimeässä ja erittäin runsaassa aluskasvillisuudessa et näe sitä vähääkään koirasta.

Ensin oli vuorossa Peksu. Veimme yhdessä pupun metsään, mutta lähetys ei onnistunut millään. Pupu oli noin 20 metrissä, mutta oli unohtunut Pejkiltä täysin. Xosmo kävi hakemassa pupun pois. Vein pupun uudestaan Pejkin kanssa ruutuun, nyt vain 10 metriin, jotta saisimme onnistuneen suorituksen. Tällä kertaa lähetys oli hyvä ja pupu löytyi nopeasti. Lopetimme tähän, koska Pejkin oli varsin hankala kulkea korkeassa aluskasvillisuudessa. Xosmolle vein pupun ja silmälasikotelun ruutuun. Pupu oli puolessa välissä ja kotelo takalaidalla. Pupu löytyi muutamassa sekunnissa, mutta kotelo ei millään. Xosmo kävi syvällä ruudussa, mutta en nähnyt se työskentelyä pimeässä ollenkaan. Se palasi pari kertaa luokseni ihmettelemään, mutta lähti uudestaan etsimään kun käskin. Ei löytynyt koteloa. Lähdin kävelemään koiran kanssa ruutuun varmana siitä, etten itse enää löytäisi koteloa pimeässä. Pääsin puoliväliin ruutua, kun Xosmo tuli edestäpäin kotelo suussa :) Palkaksi riehuttiin motskun kanssa.

Pejk oli selvästi epävarma uudesta ympäristöstä, Xosmo ei ollenkaan, vaan sen työskentelyinto oli mahtava. Lisää treeniä siis erilaisissa ympäristöissä. Ja uusia esineitäkin voisi miettiä.