Viikonloppu oli meillä aika tapahtumarikas, torstaista lauantaihin olimme Jyväskylässä Hannan ja pulityttöjen (Xosmon tyttö Amy ja Xosmon tyttärentytär Dido 4,5kk) luona (kiitos vain majoituksesta :), sunnuntaina oli agilitykisat ja iltapäivän olimme Keminmaassa treenaamassa. Reissaamista kerrakseen siis.

Jyväskylässä treenattiin Hannan kanssa esineruutua lumisella pellolla. Pejkille otin varsin helpon ekan esineen, koska edellisellä kerralla treenatessa oli epäröintiä. Esine oli suoraan edessä noin 15 metrissä. Helppo nakki. Toisen esineen vein myös yhdessä Pejkin kanssa, noin 25 metriin, Pejk joutui hieman enemmän etsimään. Hyvä, nopea palautus. Pejk jälkeen Dido pääsi myös tutustumaan esineruutuun. Otimme ihan helpon harjoituksen, esine oli noin 10 metrissä. Dido lähti heti ekalla kerralla ilman Hannan apua etsimään esinettä ja löysi sen nopeasti :)

Treenasimme myös tokoa, Pejk jatkoi seuraamisen, paikallaan istumisen ja istumasta maahanmenon harjoittelua. Tosi kivasti Pejk jaksaa keskittyä, vaikka muut koirat olivat häiriönä.

1074067.jpg

Pejk ja Dido.

Lauantaina olimme Jyväskylässä näyttelyssä. Esitin Tiinun 9kk junioriluokassa ja ihanan Ticon (Xosmon poika) valioluokassa. Tiinu aristeli kehässä kovasti, pöydällä seisoi kyllä hyvin, mutta hampaiden katsominen oli hankalaa. Tiinu ei myöskään ollut kovin innokas liikkumaan. Tico esiintyi tavalliseen rauhalliseen ja varmaan tapaansa, ja oli lopuksi hienosti rop. Näyttelyn jälkeen ajoimme takaisin Ouluun, ja pojat nukkuivat koko matkan. Leikit Amyn ja Didon kanssa olivat taineet viedä mehut...

1074069.jpg

Upea Tico.

Sunnuntaina oli oman seuramme agi-kisat, kolmoset olivat poikkeuksellisesti vuorossa heti aamulla. Ekalla radalla keskityin ainoastaan A:han, eli että käskyttäisin ja ohjaisin sen oikein. Onnistuinkin siinä, mutta Xosmo hyppäsi siitä huolimatta todella isolla loikalla kontaktin yli :(  Muuten rata oli hyvä ja nopea. Toisella radalla päätin, että pysäytän Xosmon A:lle vaikka väkisin. Pysäyttäminen onnistui, mutta Xosmo tuli tosi hitaasti alas, koska seisoin kontaktin edessä. Radalta nolla, sijoitukset eka radalla 3. ja tokalla 2. Turhauttaa vain tosi paljon tuo A-ongelma... Ja puomilla ja keinulla en edes mieti kontakteja, kun Xosmolla on niillä aina niin varmat suoritukset.

Kisojen jälkeen ajoimme Keminmaahan mattohalliin treenaamaan. Oli tosi hyvää treeniä, itsellä vain meinasi viikonloppu alkaa jo painaa ja tuntua jaloissa. Hyvä oli silti päästä taas matolle, sillä on niin paljon mukavampi mennä. Kellotimme eri ohjauslinjoja ja se oli tosi mielenkiintoista. Xosmollakin näkyi aika selvästi eri vientiratojen aikaerot.