Viime sunnuntaina oltiin porukalla treenaamassa hallilla heti aamusta. Xosmon kanssa hinkattiin lähinnä hyppyjen takaakiertoja ja A:ta sekä tehtiin yksi pidempi pätkä, jossa oli vaikeita käännöksiä, mutta sain ne menemään tosi hyvin. Vauhdista haltuunotot tuntuu parantuneen tosi paljon viime aikoina. Lopuksi käytiin vielä yhessä jäähdyttelemässä koiria ja otin Peksunkin mukaan. Se sai pitkästä aikaa kontaktia vieraisiin koiriin. Minulla on siis sellainen periaate, että en yleensä päästä koiria vieraiden koirien luo, johtuen lähinnä siitä, että haluan koirien lenkillä ohittavan vieraat koirat kuin niitä ei olisikaan. Tämä ei onnistuisi, jos ne olisivat tottuneet tervehtimään muita koiria. Toisekseen päällepäsmäri puliukko ja kärtyisä bulldoggiakka eivät muutenkaan ole sitä sosiaalisinta sakkia... Peksu oli varsin innoissaan muista koirista. Ne olivat onneksi kaikki kilttejä ja sosiaalisia, sietivät suht hyvin pennun ensin epävarmaa käytöstä ja myöhempää riekkumista.

Jäähdyttelyn, joka siis oli Pejkin lämmittely, jälkeen pääsi pikkukukko vielä halliin. Leikimme enemmän kuin treenasimme, käynnissä on Pejkin vietin nostatusoperaatio. Saimme Hannalta Eimille kelpaamattoman täyskuminarupallon, johon Pejk on varsin mieltynyt. Pejk tykkää kyllä tarttua lähes kaikkeen, mitä sille tarjoaa, ja repii mielellään, mutta hallilla se ei ole mielestäni taistellut tarpeeksi hanakasti. Lisäksi haluan siirtyä agilityssä jo pikkuhiljaa enemmän pallolla kuin namilla palkkaamiseen. Otimme muutamia ohjauskuvioita esteillä pallolla palkaten. Pejk meni myös muutaman kerran puomin alastulon, jossa pysyi nyt paremmin paikallaan kuin ed. kerralla. Olimme lopettelemassa, kun halliin tuli muutama ihminen koirineen. Pejk reagoi edelleen voimakkaasti muihin koiriin, eli jännittyy kovin ja haukahtaa, joskun vain kerran, joskus enemmän. Nyt se pääsi haukahtamaan kerran, mutta sen jälkeen sain siihen hyvän kontaktin, joka pysyi, vaikka koirat kävelivät läheltä ja kaksi niistä alkoi varsin kovaäänisesti räyhätä toisilleen. Pejk vain napitti minua :) Viime aikoina olen lenkillä huomannut, että Pejk haukkuu ihmisille enää tosi harvoin. Olemme treenanneet kontaktin ottoa ja Pejk tarjoaakin sitä melkein aina, kun näköpiiriin ilmestyy joku. Myös ihmisten ohitukset sujuvat jo varsin hyvin.

Hallin pihalla otimme vielä tokoa, lähinnä seuraamista, koska muuten treenaamme vielä lähinnä sisällä, ja seuraamista on siellä vähän hankala treenata. Pejk malttoi seurata jo pari askelta tosi hyvin kaikki jalat maassa. Sillä on paikka yleensä aina oikea ja kontakti hyvä, mutta jousitus tuppaa olemaan turhan tehokas... Otin myös istumista, kun huomasin, että Pejk tarjoaa herkästi maahanmenoa, kun osaa sen ilmeisesti omasta mielestään niin hyvin.

Tiistaina oli valmennusryhmän treenit, jossa jatkoin hyppyjen takaakierron tehotreeniä sekä takaaleikkauksia, jotka on meille hemmetin vaikeita. Itselleni liikkeen rytmitys takaaleikkauksissa on vaikeaa, ajaudun liian lähelle estettä ja alan kääntää koiraa ennenkuin se on lukinnut esteen. Selvähän se, että koira väistää alta pois, eikä hyppää estettä. Hinkattiin, kunnes alkoi toimia.

Eilen käytiin aamulla poikien kanssa hallilla, Xosmon kanssa jatkoi takaaleikkauksien treenaamista, tein radanpätkän, jossa oli kolmessa kohtaan takaaleikkaus. Kolmas takaaleikkauskohta oli tosi vaikea, koska keinu oli tyrkyllä hypyn vieressä, jolloin koiraa ei voinut vetää itseenpäin ennen hyppyä, mikä olisi helpottanut leikkausta. Palkkasin pallolla pelkästään hyppyä monta kertaa, vaatien siis, että Xosmo kääntyy tiukasti oikeaan suuntaan. Hyvin toimi, vaikka painoin lopussa tosi paljon päälle ja provosoin kääntämällä ennen kuin X oli hyppäämässä.

Peksun kanssa otin kahdella hypyllä eteenmenoa, eli koira käteen ja eteen-käskyllä ja pallon heitolla hyppyjen yli lähetys. Rimat on edelleen maassa, joten periaatteessa Pejkin tarvi vain juosta pallon perään. Hyvin juoksi. Otimme myös pujottelua, mutta jotenkin se ei huvittanut Pejkiä. Otin ihan muutaman kepin pätkiä palkaten namilla ja lopetin siihen. Puomin alastulon Pejk meni muutaman kerran tosi hyvin, ja aloin miettiä, pitäisikö ottaa koko puomi... Pejk on siis pääasiassa kipittänyt alasmenon puolesta välistä maahan namille, joku kuukausi sitten mentiin koko puomi, mutta silloin se vielä pelotti Pejkiä aika paljon, joten annoin olla. Nyt laitoin pennun hihnaan, näytin sille että nami on maassa alustalla ja menimme puomin toiseen päähän. Annoin käskyn ja näytin kädellä ylösmenolle. Ja sehän läks juoksemaan hirveetä vauhtia puomia ylös :o Juoksu jatkui ylhäällä, eikä alasmenollakaan jarruteltu ennen kuin nami oli nokan edessä. Otimme uudestaan, ja samalla vauhdilla ja varmuudella Pejk juoksi. Mietin aiemmin, että täytyy kaivaa nami käteen, että voi sillä houkutella Pejkiä puomilla, mutta vielä mitä... hyvä kun pysyin pikkusalaman perässä.

Jäähdyttelylenksalla Pejk löysi ison kuoharipullon korkin, joka oli sen mielestä kovin kiva. Sitä piti kantaa koko lenksan ajan ja autolle asti. Laitoin Xosmon autoon ja otin Pejkin kanssa vielä tokoa korkilla palkaten. On se helppo lapsi, kun hankkii itse itselleen leluja. (Yhtenä päivänä se kantoin suurimman osan tunnin lenkistä hieman rutistunutta oluttölkkiä mukana... Lopuksi mietin jo, että onkohan se jäätynyt sille kieleen kiinni...) Otin seuraamista, muutaman hyvän, tiiviin ja tasaisen askeleen jälkeen palkkasin heittämällä korkin taaksepäin. Otimme myös sivulla istumista, koska Pejkillä on sama syndrooma kuin Xosmolla, eli jos käsken sen sivulle, eikä mitään tapahdu, alkaa se itse tarjoamaan juttuja, yleensä maahanmenoa. Lopuksi leikittiin, ja samalla otettiin vähän korkin luovutusta ja noutoa.

Tänään otin sisällä edelleen sivulla istumisharjoitusta sekä noutokapulan pitoa. Pejk on edistynyt siinä varsin kivasti, kun se on katsonut vierestä, miten Xosmo pitää ja kantaa kapulaa :) Yhtäkkiä kapula onkin aarre Pejkin silmissä. Nyt se tarttuu kapulaan jo varsin hanakasti ja pitää sitä hetken. Heitin kapulan kerran, ja hyvin Pejk sen haki, ehdin jopa kopata sen kiinni, ennen kuin pudotti. En jaksanut treenata noutoa Xosmonkaan kanssa ihan orjallisesti niin, että koiran täytyy ensin osata kantaa kapulaa, ennen kuin sitä aletaan heittää, enkä näemmä jaksa sitä Pejkinkään kanssa. Paljon mukavampaa, kun on vähän actionia.