Kuluneella viikolla on lumessa tarpomisen lisäksi käyty ahkeraan treenaamassa. Viime sunnuntaina olin Kemissä treenaamassa Xosmon kanssa. Jätkä nautti kyllä taas suunnattomasti, kun sai olla minun kanssa kahden. Kemissä otettiin lähinnä kontaktien ja pujottelun tehotreeniä. Xosmolla oli yllättäen ongelmia mattopohjalla pujottelun kanssa. Ei meinannut pysyä rytmissä ja vauhti oli hidas. Seuraavaksi kerraksi pitää leikata tassujen tursokarvat ja kokeillaan tassusprayta, jos tulis paremmin pitoa. Kontaktit oli hyvät, kestää erittäin hyvin vedätystä sekä eteen että sivulle, ainostaan hieman himmailee, jos jään jälkeen.

Tiistaina saimme mieluisia vieraita, kun Hanna ja Xosmon tyttärentytär Dido (6 kk) tulivat kylään. Dido oli (edelleen) oikein mukavanoloinen pulityttönen. Oli Pejkin kanssa samankokoinen, jollei hitusen korkeampikin. Pejk on siis kirppu, tosin nyt taas hieman takakorkea, että jospa se vielä jonkun sentin lykkäis. Karvaa Pejkillä tosin oli tuplasti enemmän Didoon verrattuna. Turkit olivat myös vähän erin tuntuiset. Jännä nähdä, millaiset turkit näille tulee.

1208301.jpg

Dido-neiti.

Suuntasimme ensin hallille hieman treenailemaan vauvojen kanssa. Otimme putki- ja puomitreeniä, Dido oli tosi reipas ja vauhdikas, meni putkenkin salamana, vaikka nämä olivat vasta sen kolmannet treenit :) Meillä kotona pennut viihdyttivät itseään leikkimällä kunnes kumpikaan ei enää jaksanut, ja leikkimällä sitten vielä vähän... Pejkille maistui uni illalla aika hyvin.

1208302.jpg

Dido vas. ja pörrö-Pejk oik.

Torstaina käytiin molempien poikien kanssa hallilla. Xosmon kanssa hinkkasin taas vauhdista haltuunottoja eri tekniikoilla. Se mikä tuntui tehdessä nopeimmalta paljastui videolta aika huonoksi ja kököksi... Kepo oli kuvaamassa, oli kiva katella pitkästä aikaa videolta menemistä. Jatkettiin myös hieman takaaleikkaustreeniä, se oli ok.

Pikkukukko Pejk pääsi myös tositoimiin. Harjoitteli ensin huonolla menestyksellä seinässä kiinni oloa sillä aikaa, kun treenasin Xosmon kanssa. Nyt sentään pystyy jo joten kuten olemaan kiinni ja odottamaan, aiemmin meni aivan hysteeriseksi, ja palautui huonosti. Kiljui edelleen, mutta oli välillä jopa ihan nätisti. Omalla vuorollaan Pejk pääsi leikkimään, sekä menemään puomia, keppejä, putkea sekä ekaa kertaa matalia hyppyjä, rengasta ja pussia. Olikohan tässä varmasti tarpeeksi--- Taisi olla hieman liikaa yhdelle kertaa, mutta pikkumies oli innokas. Pussi mentiin kepon avustuksella, eikä siinä ollut Pejkin mielestä mitään kummallista. Pussi oli ensin aika auki, ja kangasta laskettiin pikkuhiljaa alemmas. Lopulta se oli keskeltä jo maassa, ja hyvin P juoksi läpi. Rengaskin meni ok. Kävelimme myös kolisevan keinun vieressä nameja syöden. Paljon uusia esteitä siis. Nyt voisi miettiä, että mihin paneudutaan, koska kaikkia ei voi treenata kerralla.

Tänään oltiin Haukiputaalla Mikon hallilla treenaamassa. Siihen alustaan Xosmolla oli taas ihan eri tuntuma kuin Kemin mattoon... Painoi kepit tosi vauhdilla. Otettiin kiihdytys-jarrutus -treeniä, mikä oli tosi hyvä. Itsellä ei ihan kulkenut kuten olisin toivonut, jotenkin pää ei ollut täysillä mukana. Pejk pääsi myös ottamaan tuntumaa uuteen paikkaan. Samalla hyvä sosiaalistumisharjoitus vieraiden koirien kanssa. Tosi kiva, että porukassa on mukavia, sosiaalisia koiria. Pejkin käytös on muuttunut vieraiden koirien suhteen paljon varmemmaksi, ei välttämättä enää hauku, vaan menee rohkeammin haistelemaan. Eikä enää rieku niinkuin ennen.

Hallissa otin Pejkin kanssa hieman ohjauskuvioita parilla hypyllä (rimat taas maassa) ja vähän keppejä. Lopuksi mentiin puomia, joka ei mennyt ihan niin kuin olisi pitänyt... Pejk putosi siltä kaksi kertaa. Se oli ekalla kerralla varovainen, mutta kun se meni hyvin, niin toisella kerralla painoi täysiä, ja pinta on erilainen kuin meidän hallin puomilla, jotenkin rytmi meni rikki, ja tuli ylösmenolla alas. Seuraava kerta meni ok, sitten kiihdytteli taas ja putosi. Sen jälkeen nikotteli vähän puomille menoa, mutta sain kuitenkin menemään. Kontaktit otti joka kerta tosi nätisti ja vauhdilla. Lopuksi otin vain alasmeno pari kertaa. Toivottavasti ei nyt ala kieltämään puomia, mutta hieman varovaisuutta sen suorittamiseen saisi tulla.