Pejkin kanssa suunnattiin tänään läheiselle parkkikselle tokostelemaan vähän pidemmän kaavan mukaan. Aluksi treenailtiin muutamaa perusjuttua, sivulletuloa, kontaktia, luoksetuloa. Sitten aloitettiin ruutu-projekti. Xosmon kanssa ruutu on tehty kosketusalustan avulla. Ruudussa on ollut siis pieni pahvialusta, johon Xosmon on tullut lämäistä tassunsa, ja siitä se on saanut palkan. Kosketusalustaa yritin aina välillä häivyttää pois, mutta emme koskaan oikeen päässeet siitä eroon, ehkä siksi, että häivyttäminen olisi pitänyt aloittaa jo tosi paljon aiemmin. Alusta on siis ollut about aina ruudussa muistuttamassa Xosmoa oikeasta paikasta. Alustan puuttuminen on aiheuttanut epämääräistä haahuilua, sivutolpille menoa, maan tuusailua jne. Xosmolla on myös ollut säännöllisesti ongelmana ruudun ja merkin sekoittaminen toisiinsa, tarjoaa siis epävarmana ollessaan ruudun jollekin tolpalle menoa. Pejkin kanssa tätä on pyritty ennakoimaan opettamalla merkki kiertoliikkeenä, eikä kuten Xosmolle, eli niin että koira menee merkille ja pysähtyy siihen. Pejk käy siis vain juoksemassa merkin ympäri, pysähtyminen opetetaan myöhemmin.

Xosmolle on myös tuonut ongelmia se, että kesken evl:n tahkoamisen sääntöihin tuli muutos, ja ruutuun nauhat. Ruudun sivut merkitään siis nykyään esim. narulla tai kalkilla. Xosmo oli uudistuksesta pitkään hämillään, juoksi mm. eräässä kokeessa kehänauhan yli ja meni maahan kuvitellen olevansa ruudussa... Pejkin kanssa tätä ongelmaa ei pitäisi olla, koska nauhat ovat ruudussa alusta asti. Ehkä nauhat myös voivat auttaa koiraa hahmottamaan ruudun paremmin ja erottamaan sen selkeämmin mm. merkistä. Pejkille en aio käyttää kosketusalustaa, vaan kokeilen ruudun opettamista lelun kanssa.

1278576.jpg

Siellä se ruutu häämöttää... Veimme lelun ensin yhdessä ruudun taka-alalle.

1278578.jpg

Lähetys oli helppo, käsiliike ja käsky "ruutuun." Eteenlähettämistä on otettu pikkupennusta asti, sekin varmaan helpottaa Pejkin irtaantumista.

1278577.jpg

Ja hyppy perille. Okei, ehkä Pejkille voisi vielä kertoa, että ruudulla ei ole mitään tekemistä agilityn kanssa...

1278582.jpg

"Oi katso mitä sieltä löytyi!"

1278584.jpg

Kevyttä irroittelua tämän hetkisen suosikkilelun, eli nännikumin kanssa.

1278583.jpg

1278585.jpg

Ruutua otettiin noin kymmenen toistoa lelun kanssa, lähetykset 5-15 metrin päästä. Sitten kaksi kertaa niin, että kävimme ruudussa, taputin lelulla maata ja lelu jäi minulle. Lähetys noin 5 m päästä, ja kun Pejk meni ruutun, heitin lelun sinne. Hyvin toimi. Lopuksi vielä kerran niin, että lelu oli ruudussa. Kiva alku, enää ehkä 987 toistoa jäljellä... Mietin treenin jälkeen, että kuinkahan monta kertaa Xosmon kanssa tuli ruutua jauhettua, ennen kuin liike oli evl-tasoinen ja kisavarma. Ehkä se 1000 on aika lähellä.

1278590.jpg

Lopuksi otettiin vielä maahanmenoa, yritän saada Pejkin  heittämään enemmän etu- kuin takapään maahan. Tänään tarjosi sitä ihan hyvin, mutta tarvii vielä käsiavun. Jäävissä liikkeissähän takapään heitto on vain plussaa, mutta sivulla ollessa olisi ehkä parempi, jos pylly pysyisi paikalla.

1278588.jpg

Pikkukukko skarppina perusasennossa.