Kävin koirien kanssa loppuviikosta kaksi kertaa esteillä, kerran hallilla ja kerran ulkokentällä, jossa tosin oli vasta hyppyjä ja putkia. Hallilla Pejk teki vähän kaikkea, pari kertaa suoraa putkea, muutaman kerran A:n alasmenokontaktin ja lopulta jonkun kerran koko A:n hyvällä tekniikalla ja kovalla vauhdilla :) Yritettiin ottaa myös keppejä verkko/kaarikujana, mutta Pejk oli varsin ihmeissään koko verkoista ja kaarista, ja hyppi välillä niiden yli tai peruutteli pois koko kujasta... Rytmiä ei tullut ollenkaan, mutta tämä oli Peksun eka verkkokokeilu. Saa nähdä miten keppitreeniä jatketaan. Lopuksi otettiin parilla hypyllä pyöritystä. Ensin Pejk meni ihan ok vauhdilla, mutta pian sitä alkoi kyllästyttää. Seuraavan päivänä ulkokentällä oli sama juttu. Putkeen sain sitä innostettua ampaisemaan, mutta eteenlähetystreeni muutamalla hypyllä oli vaisua... Olin ajatellut, että Pee olisi innoissaan, koska ei ollut varmaan lähemmäs kuukauteen ollut esteillä, mutta aika nopeasti sen into sammui.

Tokoa treenailtiin Pejkin kanssa viime viikolla useampana päivänä. Sivulletulo on jo aika varma ja asento yleensä hyvä. Sivulla maahanmenossa alkaa myös uusi asento olla varma, välillä innoissaan tarjoaa vanhaa suoritustapaa. Uusi on useimmiten tosi hyvä ja nopea pudotus. Paikallaolot on myös parantuneet treenin myötä. Viime aikoina olen panostanut liikkeestä seisomisen pohjan rakentamiseen, ja viime viikolla huomasin, että se oli hieman vaikuttanut Pejkin seuraamiseen, eli paikka oli muuttunut taaemmas. Jäävä liike sai jäädä vähäksi aikaa ja nyt on otettu paljon lyhyitä ja nopeita seuruupätkiä. Tokossa Pejk on paljon innokkaampi kuin agissa, hakee aktiivisesti kontaktia ja jaksaa toistoja suht hyvin.

Xosmon kanssa otin agilityssä lähinnä hyppytreeniä, hallissa yritin myös hioa kovassa vauhdissa kääntämistä, mutta ajoitus tuntuu tuon kanssa olevan mahdotonta saada kohdalleen. Ulkokentällä otin pitkillä esteväleillä hyppysuoria, jossa liikuin reilusti koiran edelle sitä vedättämään ja kääntämään. Alussa tippui pari rimaa, mutta keskustelujen jälkeen ne alkoivat pysyä ylhäällä, vaikka vedätin kunnolla.

Viikonloppuna korkattiin vihdoin mökkikausi. Mökki on mahtavalla paikalla joen rannalla, iso piha jossa koirat voivat juosta minkä jaksavat, eikä naapurit ole heti vieressä. Koirat viihtyivätkin varsin hyvin pihalla, etenkin Pejk, joka ei olisi halunnut tulla edes yöksi sisään. Se on paljon itsenäisempi kuin Xosmo, joka ei juuri halua olla ilman minua ulkona. Pejk taas jaksaa tuusailla yksin pitkiäkin aikoja. Pääsiäisenä Sallassa se ei myöskään halunnut tulla sisälle, vaan makoili lumikasan päällä ja vartioi pihaa yksikseen.

1550184.jpg

Herra Pörrö.