Eilen kävin Pejkin kanssa pitkästä aikaa ulkona asiasta tehden ottamassa tokoa. Sisällä ollaan puuhasteltu harva se päivä ja joka lenkin yhteydessä jotain pientä. Lähinnä on tullut hinkattua perusasentoa ja Pejk hakeekin sen jo varsin nopeasti ja mallikkaasti. Maahanmeno on myös bravuuri, tosin nyt tauolla, kun Pee alkoi taas tarjota sitä vähän joka väliin.

Eilen Pejk oli ihan täpinässä ulkona, ja otin ekana esille metallin. Ollaan sisällä harjoiteltu puukapulan tuomista, mutta metallia Pejk ei ollut nähnyt moneen kuukauteen. Ensin ei halunnut tarttua, mutta toi lopulta aika helpolla, kun hetsasin. Toi pari kertaa käteen, ja lopetin siihen, kun oli vielä innokas.

Seuraavaksi otin ruutua. Vietiin yhdessä patukka ruutuun ja lähetykset oli vaihtelevien etäisyyksien päästä. Otin lähetyksiä sivulta sekä niin, että käskin Pejkin seisomaan nenä kohti ruutua ja menin muutaman metrin siitä sivuun lähettämään sen, ikäänkuin se seisoisi merkillä. Hyvin toimi. Välillä patukka lensi ruutuun vasta kun Pejk oli mennyt sinne.

Lopuksi otettiin usemman toiston sarjoja liikkeestä seisomista. Pejk alkoi reagoida jo tosi hyvin käskyyn, pystyin vaikeuttamaan ja jättämäänkin seisomaan.

Vinnin kanssa käytiin treenailemassa kehäkäyttäytymistä. Vaikeinta on saada neiti keskittymään, tahtoo pomppia ja vouhottaa, istua ja kieriä maassa... Omalla rauhallisella käytöksellä ja hillityillä kehuilla sain sen kuitenkin lopulta suht hyvin asettumaan ja seisomaan sekä vapaasti että aseteltuna. Liikkeet oli lähinnä laukkaa tai peitsausta, sitä pitää vielä harjoitella.

Xosmon kanssa kävin tekemässä joitain tokon liikkeitä ihan riehumismielessä. Jätkä oli niin intona, että ääntä tuli, mutta yllättäen suoritustarkkuus ei kuitenkaan pahasti kärsinyt. Luoksetuloa, seuraamista, jääviä, noutoa. Kivaa oli :) Xosin kanssa on niin paljon helpompi tehdä kuin Pejkin...