Kävin perjantaina hakemassa toisen eläinlääkärin lausunnon Xosmon hampaasta. Jo vastaanotto oli ihan eri: eka poistotuomion antanut ell katsoi hammasta noin 2 sekuntia minun pidellessä Xosmon suupieltä ylhäällä, toinen eläinlääkäri tarkasteli hammasta joka puolelta pidemmän aikaa ja sanoi ensimmäiseksi, että hänen mielestä hammasta ei välttämättä tarvitse poistaa, koska jos hän näkee oikein, ei hammas ole haljennut ytimeen asti. Rauhoitti Xosmon ja puhdisti hampaan. Ja katsos: hammas ei ollutkaan haljennut ytimeen asti! Halkeaman reuna oli noin 1,5 mm päässä ytimestä, ja eläinlääkäri oli sitä mieltä, että paikalla siitä selvitään. Paljon isompi operaatio olisi kuitenkin ollut lähteä poistamaan P4:sta, joka on aika olennainen työkalu purennassa.

Voin vain miettiä, mitä toinen ell olisi tehnyt, kun hänellä oli siunaukseni hampaan poistolle... Toki nähtäväksi jää, miten paikka pysyy, mutta eläinlääkäri sanoi, että kaikki hänen tähän mennessä paikkaamansa poskihampaat ovat kyllä pitäneet.

Olin varsin tyytyväinen tähän käänteeseen, enkä vähiten sen vuoksi, että säästöä tuli _useampi_ sata euroa...

Vajaan kuukauden dopingkarenssi tuli tietty narkoosista. Xosmo käyttäytyi varsin pulimaisesti narkoosissakin. Homma oli jo melkein valmis, kun Xosmo liikutti hieman kieltään. Ell jatkoi hampaan hiomista, ja Xosmo ei reagoinut koneen ääneen, mutta kun klinikan ulko-ovi kävi, haukahti Xosmo ja yritti pompata ylöspäin--- Vahtiminen ennen kaikkea :)