Pari kuukautta sitten raavittiin reeniryhmän kanssa päätä, että kun hieman huonosti on ennen karsintoja sellaisia agi-kisoja, joihin ehtisi. Sitten joku huomasi, että Skellefteassa (saksalainen näppikseni ei tunne ruottalaista o:ta, sori) on kaksipäiväiset kisat juuri viikkoa ennen karsintoja. Sinne siis ilmot menemään. Vasta vähän ennen kisoja tajusin, että Xosmollahan olisi mahdollisuus valioitua siellä. Nooh, toiveet eivät olleet kovin korkealla, koska kisataukoa oli alla about kaksi kuukautta, ja treeneissäkin oli tuntunut, että mennään aika eri tahtia radalla.

Lähdin radoille oikestaan hakemaan samaa rytmiä koiran kanssa ja suorittamaan niitä vanhan kaavan mukaan este kerrallaan. Tätä yritän pitää mielessä siksi, että tekisin töitä mahdollisimman tarkasti, veisin koiraa koko ajan, enkä kiirehtisi turhaan. Tämä toimi kisataukoon nähden ihan hyvin, joskin Xosmo kävi radoilla todella kuumana ja eteni aika lujaa... Ekalle radalle sain heti hyvän vireen je keskittymisen päälle, ja siitä napsahti Ruotsin agilityvalion arvoon oikeuttava nollavoitto :)

Kontaktit eivät menneet radoilla ihan niinkuin olin suunnitellut, mutta siitä voin syyttää vain itseäni, oma pää ei kerta kaikkiaan taaskaan kestänyt ottaa niitä kunnolla, etenkään A:ta. Suht ok ratoja saatiin tehtyä, kaksi nollavoittoa siis agi-radoilta, ekalta hypäriltä kymppi (kielto kepeillä, kun tuli niin lujaa ja painui väärään väliin, sekä kielto putkelta, kun hätäilin ja käännyin liian aikaisin pois), toiselta hypäriltä hylky. Olimme lämmittelemässä toiselle hyppyradalle, kun Xosmo sai maasta jonkun hajun, ja meni ihan sekaisin. Häntä laski, koira tärisi ja vain haisteli maata, enkä saanut siihen mitään kontaktia. Oli aika inhottava tilanne... Luultavasti siinä oli käynyt jokin villieläin, muuta selitystä en tiedä, mutta Xosmo haisteli maata koko ajan radalle menoon asti. Minulla meni keskittyminen ihan puihin, en ollut edes varma, lähtisikö Xosmo tekemään rataa, niin poissaoleva se oli. Hyvin lähti kuitenkin, mutta en saanut koottua itseäni ja ohjasin Xosmon väärälle hypylle. Radan jälkeen Xosmo oli edelleen outo, ei halunnut lelua vaan nuuski vain maata. Olisi ollut mielenkiintoista tietää, mikä haju oli, koska X ei ole koskaan käyttäytynyt vastaavasti.

Mukava reissu kaiken kaikkiaan, kiitos vain matkaseuralaisille, miten olisi seuraavaksi se Venäjän valloitus..? Tai edes Norja ;)