Viime viikolla koirat jaksoivat kiristää pinnaa oikein urakalla. Viikkoon mahtui harvinaisen monta päivää, jona olisin voinut myydä koko koplan aika halvalla. Maisasta on kuoriutumassa nuori itsetietoinen pulineito, joka on pari viime viikkoa testannut rajoja urakalla. Lisääntyvä levottomuus purkautui viime viikolla, kun Maisa yksinollessaan teki ensimmäisen kerran tuhoja. Kahtena päivänä se oli hieman tyhjentänyt kirjahyllyä ja silpunnut pari valokuva-albumia. Toisena näistä päivistä oli Alma oksentanut sohvalle ja kun tulin töistä kotiin ja sain sen siivottua, oksensi Alma olohuoneen matolle, joka tietenkin on se kämpän isoin ja painavin matto. Meni totaalisesti hermo tuohon Alman sohvalle menoon, sehän on oikeasti koirilta kielletty paikka, eikä sille mene muut kuin Alma, ja sekin vain öisin tai kun olemme poissa. Kun tulen kotiin, hyppää se välittömästi pois sieltä. Nyt on sitten aidat sekä sohvan että kirjahyllyn edessä, että säästyis omat hermot...

Viime viikolla Maisa oli myös ulkona levoton eikä niin hyvin hallinnassa kuin yleensä, eli karkasi muutaman kerran ihmisten luo, vaikka useampi viikko on mennyt hienosti ja Maisa on malttanut olla välittämättä ihmisistä. Neiti testasi myös rajojaan, kun olin eräänä päivänä laittamassa sille valjaita. Yleensä Maisa istuu ja alkoi nytkin istuutua, mutta kun kumarruin sen päälle, hyppäsi se ylöspäin ja tokkaisi minua hampailla olkapäähän. Painui kyllä samantien istumaan ja oli hieman "Oho, hupsis..."-näköinen--- Annoin tiukkaa palautetta, eikä hampaita ole sen jälkeen testailtu. Jännä sinänsä, että olen pitänyt Maisaa tähän asti aika kilttinä ja pehmeänä, mutta ei se taida ihan niin nössö ollakaan kuin ajattelin.

Viime viikonloppuna Jari Suomalainen oli kouluttamassa Oulussa ja olin Xosmon kanssa kurssilla. Koulutus oli hyvä, harjoitukset olisi voineet ehkä olla vähän haastavampia, mutta kyllä noissakin ihan hyvin oli pureskeltavaa. Xosmo meni ok, sunnuntaina oli ehkä pujottelussa aavistuksen jäykkä. A:n kontaktit meni hyvin, malttoi mennä kohtuu vauhdikkaasti alas, mutta keinu ja puomi oli sitten vastaavasti surkeat. Pysähtymispaikka ei ollut selvä eikä kontaktilla pysyminen... Eli tuon A:n läpijuoksu vaikuttaa kyllä selvästi myös muihin kontakteihin.

Armin kanssa kävin tällä viikolla kaksi kertaa hallilla. Maanantaina otettiin pujottelun tehotreeniä ja hyppykuviota, jossa oli käännösten ennakointia ja tiukkaa haltuunottoa. Nuo haltuunotot on kyllä edelleen tosi vaikeita Armin kanssa... Saan tosissaan vääntää, jos haluan saada sen rytmiä rikottua, kun meinaa aina vaan painaa täysillä. Eilen tehtiin ryhmässä meille aika vaikeaa rataa pätkissä. Jotkut pätkät sain menemään yllättävän hyvin, toisia en mitenkään. Hyppykuviot tökki taas ja rimat lensi. Nyt meille tuleekin hieman agi-taukoa Armin kanssa, koska Armi on kantavana ja jäi mammalomalle. Pidetään kovasti peukkuja, että tulisi terveitä pikku-Armeja tusina ;)

Maisa kävi maanantaina hallilla. Otin edelleen putkea ja hypyillä eteenmenoa. Nyt sain Maisan menemään jo aika hienosti putkesta hypyillekin. Irtoaa lelulle hyvin ja vauhdilla.