Toissa viikonloppuna olimme Lapinlahdella Käpyn kasvattajan järjestämässä pentutapaamisessa. Kaikki viisi pentua olivat paikalla. Oli tosi mielenkiintoista nähdä, miten muut pennut olivat kasvaneet ja kuulla, mitä niiden kanssa oli tehty. Käpy oli pennuista kasvun suhteen keskeneräisin, laihoin ja pentumaisin. Olemme pitäneet Käpyn tarkoituksella hoikassa kunnossa, jotta se ei kasvaisi liian nopeasti. Kaikki olivat koulutuksellisesti suht samassa tilanteessa, perustottelevaisuutta oli tehty ja tehdään edelleen.

 

Käpy 7 kk.

Käpyn sisko Didi hieman huonossa asennossa.

Toinen sisko Taika, seisoo alamäkeen... Pojista ei osunut onnistuneita posekuvia meidän kameraan.

Käpy painii Romulus-veljen kanssa. Romulus on pentueen ainoa fawn'n värinen pentu, muut ovat tummia.

Käpy ja emä Vola. Vola oli pentuja kohtaan tosi leikkisä, mutta Käpyä hieman hirvitti.

Tytär ja äiti. Hieman on Käpyllä vielä koon suhteen kirittävää.

Lauantaina harjoittelimme noutoa ja tottelevaisuutta sekä näyttelyjuttuja, sunnuntaina oli vuorossa haun opiskelua, jota tuli opettamaan kokenut saksanseisojaharrastaja ja -kasvattaja Pasi Putkonen. Tuli kyllä todella tarpeeseen nähdä, miten oikeaoppisesti koulutettu seisoja hakee, oli todella upeaa katsottavaa, kun Pasin koira teki hakua pellolla. Sen jälkeen jokainen näytti omalla koiralla, mitä koira osaa ja Pasi antoi palautetta ja vinkkejä jatkoon.

Kasvattaja Marianna lähettämässä Volaa hakuun.

Taika treenaa.

Didi (yllä) ja Taika (alla) tarkkailevat, kun muut ovat pellolla.

Vola.

Käpy ja Käpyn Pomppa, johon koira kasvaa sisään ehkä parissa vuodessa...

Keskustelimme muutenkin Pasin kanssa seisojan koulutuksesta, itsellä kysymyksiä oli yllättäen ehkä 100... Uusi, mutta mielenkiintoinen maailma, paljon on meillä vielä hommia edessä, se tuli ainakin selväksi. Viikonloppu oli tosi antoisa, paljon tuli pureskeltavaa ja pohdittavaa. Mahtava homma, että kasvattaja on kiinnostunut kasvateistaan ja viitsii järjestää tällaista, kiitos vielä Mariannalle! 

Koulutuksen väsyttämät isäntä&koira.