Syksyn aikana ollaan palattu taas normaaliin agi-treenirytmiin kesän vähemmän treenailun jälkeen. Käpyn kanssa pääsin seuran ohjattuun ryhmään, mikä on ollut ihan mukavaa vaihtelua. Ollaan käyty myös muutamassa epävirallisessa kisassa toteamassa, että Käpy käy kisapaikalla erittäin kuumana... Marraskuulle on suunniteltu eka virallinen startti, saas nähdä kuinka käy. Syksyn aikana ollaan omatoimisesti tahkottu pujotteluun varmuutta ohjureiden avulla sekä keskitytty ohjauksen rytmin vaihteluun. Lisäksi olen koittanut parantaa Käpyn itsenäistä esteiden hakua, tahtoo vielä hakea herkästi meidän välissä olevia esteitä eikä irrota itsenäisesti. Syyskuussa tosin metsästelyt ja juoksu toivat hieman taukoa agilityyn.

Ahkerasti vietiin Käpyä linnuille, mutta yhtään oikeaa tilannetta ei olla koko syksynä saatu metsäkanalinnuille. Vaikeitahan ne ovatkin nuorelle koiralle, onneksi saatiin syksyn aikana muutama onnistunut riistatyö fasaaneille. Junkkarissakin käytiin syyskuun lopussa. Paikalla oli Käpyn neljästä sisaresta kolme, oli todella mukava ja antoisa viikko treenata yhdessä kasvattajan kanssa. Paljon jäi hyviä neuvoja sieltä mielen päälle. Junkkarin ulkomuotokatselmuksessa Käpy sai erinomaisen ja oli lopulta vsp, veli Remus oli rop. Remus sai myös hienosti Junkkarin metsästyskokeessa NUO1-palkinnon ja pääsi finaaliin!

Remus vasemmalla, Käpy keskellä ja sisko Taika oikealla Junkkarin mutaisessa "isossa" kehässä.

Käpyn haku on kehittynyt ihan mukavasti syksyn aikana, mutta nouto ei niinkään... Käytiin kuitenkin vesityökokeessa ja tipu tuli rantaan asti, mutta ei ihan vedestä ylös. Käpy ei todellakaan ole mikään luontainen noutaja, on pennusta asti käyttänyt enemmän tassujaan kuin suutaan, ja tykännyt tarttua kaikkeen vain etuhampaillaan. No ihan ei meinaa linnut nousta, jos niihin tarttuu vain etuhampailla... Sorsia on kyllä noutanut vedestä rantaan, mutta jos pitäisi oikeasti tarttua ja kantaa maalla, niin se ei vielä onnistu. Viime aikoina ei olla kyllä paljon jaksettu treenatakaan noutoa, pitäisi taas ryhdistäytyä sen suhteen.

Käpy ja Maisa ihmettelevät ensimmäistä Käpyn vedestä noutamaa sorsaa.

Käpy ja Vola-emä kesällä.