Puuh, ilmoitin Maisan ensi vuoden puolelle toko-kokeeseen, jotta olisi pakko treenata... Viimeksi olen ehkä viime talvena kunnolla treenannut tokoa. En tiedä miksi se nyt on muka niin pakkopullaa, vaikka molemmilla tytöillä on jo ihan kivat pohjat tehtyinä.

Eilen otin hallilla Maisan kanssa toko-hyppyä. Ei meinannut ensin oikein lähteä käskystä, nyki vain paikallaan, kunnes tajusin, että odotti vapautuskäskyä kuten agilityssakin... Hyppäsi sitten hyvin pelkällä vapautuskäskyllä. Jää myös jo kohtuu hyvin seisomaan hypyn taakse. Aloitin myös herkkupurkin yhdistämisen seuraamiseen. Pitempi seuraaminen on ollut Maisalle aina vaikeaa, joten yritän yhdistää taskussa olevan palkkapurkin mielikuvan Maisalle, jotta kontakti pysyisi paremmin. Palautin myös seisomaan jäämistä Maisan mieleen, tuntui kuin aloittaisi alusta koko liikkeen opettamisen...

Tänään omalla pihalla Maisan kanssa seuraamista purkin perässä, yksi luoksetulo ja seisomisen toistoja. En tiedä miksi tuo seisominen on niin vaikea, tarjoaa helposti maahanmenoa, jos on epävarma.

Käpyn kanssa otettiin pitkästä aikaa siipidamin ottamista, pitämistä ja uutena myös kantamista seuraten. Otto ja pito suht ok, mutta liikkuminen dami suussa on vaikeaa. Treeniä siis lisää.

Testasin seuraamista noin muuten ja sehän on parantunut kivasti sitten viime treenin. Hyvä kontakti ja paikka, mutta on ehkä vähän väljää. Palautin myös Käpyn mieleen seisomista, oli ehkä paremmin muistissa kuin Maisalla.