Marraskuussa käytiin Käpyn kanssa toinen virallinen startti hyppärillä Okk:n kisoissa. Alusta oli Käpylle vaikea, liukastui kolmannen hypyn jälkeen ja liikkui sen jälkeen koko radan epätyypillisesti, emmekä päässeet oikein hyvään rytmiin. Nolla saatiin kuitenkin väännettyä, vaikka tuntui kovin tahmealta. Samana viikonloppuna oltiin Activella Kassin järjestämässä koulutuksessa. Menin sekä Maisan että Käpyn kanssa. Maisa yllätti positiivisesti, oli hyvässä vireessä ja kesti toistoja ja epäonnistumisia. Käpylle sain tosi hyviä neuvoja, kehuja Käpyn tarkkuudesta ja hyvistä käännöksistä ja toruja siitä, etten tarpeeksi rohkaise sitä olemaan itsenäinen, vaan jopa pidättelen sitä turhaan. Tottahan se on, että Käpy on yleensä radalla varsin nöyrä.

Kontaktiratoja käytiin testaamassa Tornion Kaamosrallissa viime viikonloppuna. Tavoite oli saada kontaktit onnistumaan kuten treeneissä ja se tavoite täyttyikin, paitsi toisella kontaktiradalla Käpy pysähtyi puomilla liian ylös. Käpy oli radoilla aika kuumana, mutta malttoi silti keskittyä kontakteilla hyvin. Muuten sitten painelikin omia kuvioitaan... Varsinkin eka radalla ei pysynyt yhtään hanskassa, irtosi pitkien estevälien innoittamana vähän turhankin hyvin. Noo, toisaalta olin edellisviikonlopun koulutuksen palautteen jälkeen iloinen, että Käpy uskalsi todellakin mennä ja irrota. Nyt pitäisi sitten etsiä sitä balanssia... Toinen kontaktirata oli jo vähän hallitumpi, itse vein parilla hypyllä huonosti ja tuli kieltoja, ja Käpy itse mokasi pujottelun, meni kolmanteen väliin. Hyppyrata toimi muuten hyvin, mutta myös sillä oli Käpyllä vaikeuksia pujottelun kanssa. En tiedä mistä johtui, treeneissä on ollut varsin tunnollinen ja tarkka pujottelija.

Eilen tein hallilla molempien kanssa pientä tekniikkapätkää, jossa oli samanlainen putkesta vauhti-pujotteluunmeno kuin kisoissakin. Käpy pyrki jälleen kolmanteen väliin... Tämä tarvii siis nyt tehotreeniä. Maisalla pujottelu onnistui tosi hyvin, keskittyminen muuten oli vähän niin ja näin, koska toisella puolella treenasi joku ja Maisan piti kuulostella niitä. Käpyllä alotin myös puomin alasmenon tehotreenin, koska jäi kisoissa liian ylös ja on tehnyt sitä välillä treeneissäkin. Nyt siis toistoja ja vahvistamista pelkällä alasmenolla.